26.09.2023

Так склалося, що більшість жителів України зараз мешкають у багатоквартирних будинках, не дивлячись на аграрність країни. А багатоквартирний будинок – це не лише квартири, а й великі суспільні простори вхідних груп та сходових кліток, які хотілося б бачити у чистоті та порядку. Щоб можна було не турбуватися про поштову кореспонденцію, що приходить до квартирних поштових скриньок, залишити візок, велосипед чи інше пристосування за межами квартири, не побоюючись про безпеку.

1.jpg

Здавалося б, ми ж українці, а не якісь росіяни, і жити в чистоті у нас у крові. Але це, коли своє, а на чуже нам також начхати, як і цим «нелюдам».

Якщо в під'їзд є доступ сторонніх, то обов'язково з'являться написи на стінах, будуть розкриті та поламані поштові скриньки, на міжповерхових майданчиках залишатимуться сліди вечірніх опоїв невідомих гостей, заходитимуть наркомани, валятимуться алкаші та спатимуть бомжі, а то й перетворюватимуть майданчики на лігво з добірним сміттям, принесеним з усіх найближчих смітників. Запах стоятиме відмінний – суміш туалету та сміттєзвалища, а бруд зі сходів заноситиметься у квартири, діти навчатимуть грамоту за написами на стінах і шарахатимуться від чужих, що зайшли розпити алкоголь або вколотися.


Електромеханічний замок – насправді єдина альтернатива електромагнітному. У цих замках на відміну від електромагнітних живлення потрібно подати для його відкриття, а без електрики зсередини все одно працює механічна кнопка відкриття, а зовні можна відкрити ключем, як звичайний механічний замок.

Електромеханічний замок ставлять на під'їзди рідко через потребу голосно грюкнути дверима, щоб механізм міг звести пружину.


Основний мінус звичайних електромеханічних замків із взводом - необхідність при зачиненні дверей створити достатнє зусилля, щоб звести пружину.

9.jpg8.jpg


При використанні якісних доводчиків дверей, що плавно закривають дверне полотно, це не завжди надійно спрацьовує. Особливо на легких під'їзних дверях з одного листа заліза, які не мають достатньої інерції.


При зведенні неминуче виникає клацання. На одних замках він м'який, ледве чутний, на інших — гучний неприємний брязкіт. Але цей замок закривається без електрики.


Моторний замок зводу не потребує. Ригель висуває і засуває моторчик, що стоїть усередині.


Є ще одна важлива особливість електрозамку з моторчиком – він не висуне ригеля до повного закриття дверей. Для цього у частині у відповідь передбачений магніт. А в самому замку стоїть датчик. І лише за його командою висувається ригель.


А, головне, ви не почуєте при зачиненні дверей дратівливого клацання.

Що станеться із електромоторним замком без електрики? Та зовсім нічого. Він, звичайно, не відкриється з брелка і не закриється після прикриття дверей. Але ви зможете скористатися звичайним ключем зовні чи поворотною ручкою зсередини. Втім, акумуляторний блок живлення можна встановити і в цьому випадку, якщо, о диво, в самому замку не передбачена установка батарейок.

Моторні замки схожі на електромеханічні ригельні пристрої і можуть їх замінити. Вони для переміщення запірного механізму використовується керований кроковий мотор. Блок управління замку взаємодіє з усіма контролерами, зчитувачами – картами, ключами та домофонами, дозволяє швидко переобладнати будь-який замок шляхом заміни, без зайвих витрат.


Електромоторний замок обладнаний невеликим кроковим приводом постійного струму, який керує та стежить за ригелем. У конструкції цих замків використовується редуктор з ексцентриком, що блокує механізм у закритому стані. Вони не ламаються при можливих затирах ригеля, які можуть статися при перекосі дверей внаслідок неправильної установки або спроби силового злому. Електромоторні замки споживають мало енергії та можуть довго працювати, отримуючи живлення від батарейок.


Закривання механізму здійснюється автоматично електронікою. При надходженні команди пристрій відмикається і основна відмінність від інших замків якщо двері не відчинили, то через кілька секунд замок закриється. Також такий замок довше прослужить, ніж електромеханічний, особливо за великої прохідності. Електрична кнопка, що відповідає за відкривання, може розташовуватися як усередині будівлі, так і всередині хвіртки.


Прописування карток, брелків, а в моделях з радіоконтролером і радіопультів, здійснюється за допомогою комплектної майстер-картки, яку також можна замінити. Деякі моделі ще мають ІЧ пульти для програмування не тільки ідентифікаторів, але і маси інших параметрів.


  • Моторні замкові системи мають високий показник зусилля на ригель, ригель вручну віджати неможливо.
  • Розроблені та випускаються різні моделі з декількома тимчасовими режимами закривання - уповільнене закривання в кілька секунд, і спеціальні, швидкісні замкові системи зі швидкістю закривання в секунду.
  • Коли при надходженні сигналу до відмикання двері не відчиняються протягом 10-15 секунд, замок автоматично замикається.
  • Замок універсальний і простий як у монтажі, так і у використанні, для установки потрібні лише дриль та викрутка.
  • Його можна встановити як на лівосторонні, так і на правосторонні двері; на двері, які відчиняються як назовні, так і всередину приміщення.
  • Замок відмінно підійде як для дерев'яних, так і для металевих дверей та хвіртки.
  • Замки з мотором відрізняються підвищеною надійністю, простою установкою та тихою роботою. Вони повністю виключають механічний злам дверей через глибоке розташування ригеля в запірній планці.

20.jpg

Всім мирного неба та швидкої Перемоги над рашизмом!